PROIECTE

Bucătăria magică a copiilor de la ,,Ana și Copiii”

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația ,,Ana și Copiii”

Scurtă descriere a proiectului

De mai bine de 10 ani, ,,Ana și Copiii” mobilizează zi de zi oameni cu drag de a face bine, pentru a ajuta copiii din familii sărace să parcurgă cât mai multe etape educaționale. Credem că așa au șansa unui loc de muncă decent și pot scrie o poveste frumoasă cu viața lor!
Facem acest lucru prin coordonarea a trei Centre de Zi (București, Prahova și Călărași – 150 copii), care au la bază o metodă de lucru recomandată și de Strategia Europeană de Protecție a Copilului. Îmbinăm în procente echilibrate, suportul material (2 mese/zi, rechizite, haine, etc), cu cel educațional (ajutor la temele pentru acasă, cursuri de calculator, limbă engleză etc). Acest model de funcționare ne-a adus de-a lungul anilor mari satisfacții vizavi de rezultatele înregistrate (94% rată de promovabilitate școlară, 87% rată de integrare pe piața muncii).

 

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

La Swimathon București vrem să adunăm banii necesari completării unui buget cu care să construim un Centru nou. Vrem să ridicăm o bucătărie și o sală de masă, unde, zi de zi, cei 100 de copii noi se vor bucura de două mese (prânz și gustarea de plecare). De multe ori, masa de la ,,Ana și Copiii” este singura hrană de care copiii se bucură în multe dintre zile.

Conform Eurostat, în România, anual, aproximativ 17% dintre copii, abandonează școala, iar majoritatea o părăsește din cauza sărăcie. În anul 2018, asociația noastră își va crește capacitatea cu încă 100 copii, prin construția de la zero a unui nou Centru în București. Logica unei construcții proprii, nu a închirierii unui spațiu, este dată de costurile mari suportate cu chiria lunară actuală a Centrului din București (1300 euro/lună) și a nevoii de sustenabilitate. Până în momentul de față am reușit să colectăm aproximativ 70% din bugetul necesar ridicării noului Centru. Construcția va fi demarată la începutul lunii aprilie, finalizarea, până la etapa de finisaje, fiind estimată la sfârșitul anului acesta.

 

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Suprafața de bucătărie și sală de mese (includ sistem electric, alimentare cu apă, încălzire, finisaje) – 150 mp.

100 de noi copii cu nevoie de sprijin, din București și Ilfov, vor avea un spațiu adecvat pentru a primi 2 mese/zi ca parte a programelor de servicii sociale și educaționale a noului Centru ,,Ana și Copiii”.

 

Obiectiv financiar Swimathon

26116 Lei
Fonduri atrase din totalul de 27500 Lei

  • 138
    Donații
  • 189.25 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

150 mp x € 400 / mp = € 60.000

Durata proiectului

Aprilie 2018 – Decembrie 2018

Website organizație/proiect

http://anasicopiii.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Oana Bulmaga
0735183203
oana@anasicopiii.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Hai!


Obiectiv financiar: 5500

Inotatori Swimathon

Moby Dick


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

TP4Kids


Obiectiv financiar: 12000

Inotatori Swimathon

Zâmbetele Copiilor


Obiectiv financiar: 5000