PROIECTE

MagicHOME

Organizație/Grup de inițiativă

MagiCAMP

Scurtă descriere a proiectului

MagicHOME, Acasă departe de casă, este un loc destinat mamelor, taților, fraților și bunicilor care duc lupta cu cancerul cot la cot cu copiii lor, situat în apropierea spitalelor mari cu secții de oncopediatrie. Internările, analizele și curele sunt lungi, iar părinții stau pe unde pot, în condiții deseori inumane și lipsite confort – dorm pe un scaun sau pe o bancă în parc. MagicHOME este o casă modern utilată, aproape de Institutul Oncologic București și de Spitalul Fundeni, pusă gratuit la dispoziția părinților ai căror copii sunt diagnosticați cu cancer și leucemie.

MagicHOME funcționează de un an de zile într-un apartament de patru camere din București, însă de foarte multe luni este absolut neîncăpător. Cererea este mult prea mare. Apartamentul nu poate găzdui mai mult de 12 persoane. Acesta este motivul pentru care MagiCAMP a achiziționat o clădire cu trei etaje care este în proces de amenajare astfel încât să îndeplinească toate cerințele impuse de specificul ei. Sperăm ca la finalul lunii mai primii beneficiari să se bucure de condiții moderne și de un spațiu cald, prietenos. În noul MagicHOME (clădire de 700 m2 şi teren de 1000 m2) vom putea găzdui aproximativ 35 de persoane în fiecare zi şi oferi gratuit aproape 10.000 de mese pe an. Pentru părinţi este foarte important să fie alături de copilul bolnav. La fel de important este ca ei să fie aproape de centrul medical, dar şi să intre în contact cu alţi părinţi care trec prin situații asemănătoare. Spațiul este special gândit pentru toate aceste aspecte.

MagicHOME funcționează acum în București, Cluj și Viena, pentru copiii aflați la tratament în Austria, dar spațiile sunt deja depășite de nevoie.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

MagicHOME răspunde nevoilor uriașe ale familiilor care au copii diagnosticați cu cancer. Spitalele nu au infrastructura de care au nevoie părinții care își veghează puii. Unde dorm părinții? Unde gătesc pentru copiii lor? Unde spală și unde se spală? Unde plâng fără să fie văzuți de copiii lor? Răspunsul este o realitate extrem de dură.

În fiecare an, peste 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer şi alte afecţiuni grave. Mii de părinți și bunici care trebuie să le fie copiilor aproape. Copiii afectaţi de cancer necesită îngrijiri în clinici specializate, care sunt, de obicei, situate departe de localităţile lor de domiciliu. Peste 70% dintre aceşti copii provin din familii cu o situaţie financiară modestă. Costurile mari de transport şi cazare sunt principala cauză pentru care mulţi copii fie sunt diagnosticați târziu, fie amână sau întrerup tratamentul, fie amână sau întrerup prezentările la medic în perioada de observație. Costurile mari îi împiedică uneori pe părinți să le fie copiilor aproape, tocmai când au nevoie mai mare de sprijin. Toate acestea reduc dramatic şansele copiilor la vindecare.

MagicHOME, ACASĂ departe de casă, le oferă familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave locuri de dormit, toate facilitățile necesare unei case, bucătărie în care să poată găti „ca acasă”, locuri de joacă, servicii de suport non-clinic şi suport psihologic. Totul este gratuit pentru beneficiari. Amenajarea unui centru pentru părinți și copiii lor diagnoscați cu cancer este un ajutor esențial pentru ca ei să se poată concentra pe lupta împotriva bolii.

MagicHOME va avea o capacitate de cazare de 35 de persoane simultan și se află în apropierea spitalelor IOB și Fundeni din București. Nevoia este, însă, și mai mare, motiv pentru care MagiCAMP a decis amenajarea încă unui centru, un MagicHOME pentru părinții copiiilor internați la Marie Curie în București. Pentru toate acestea e nevoie de fonduri uriașe, de aproape 800.000 de euro.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Ne dorim ca în cel mai scurt timp, lucrând cu numeroase echipe specializate, să putem pune la dispoziția familiilor care au copii diagnosticați cu cancer spații prietenoase, cu dotări moderne, facilități și spații de recreere special gândite pentru a veni în sprijinul lor.
Capacitatea de cazare actuală este de 12 persoane în MagicHOME București, de 10 persoane în MagicHOME Cluj și 2 persoane la Viena.Proiectul nostru este gândit astfel încât să se dezvolte de la an la an, venind în sprijinul a cât mai multor familii.

Dacă în 2017, am reușit să cazăm în total peste 400 de copii și părinți, în 2018 estimăm că, odată cu finalizarea noului MagicHOME (sau chiar noilor MagicHOME-uri, primul lângă Institutul Oncologic București, al doilea aproape de spitalul Marie Curie din București) vom putea găzdui peste 1.000 de familii! Ritm pe care dorim să îl creștem în următorii trei ani, astfel încât să punem fi de un real folos tuturor familiilor care au nevoie de sprijin pentru copiii lor diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

MagicHOME oferă nu numai cazare și mese gratuite, dar este un ecosistem de acțiuni și activități gândite pentru a încuraja pacienții și familiile lor.

Obiectiv financiar Swimathon

48060 Lei
Fonduri atrase din totalul de 46630 Lei

  • 152
    Donații
  • 316.18 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

750.000 euro

Durata proiectului

Permanenta

Website organizație/proiect

http://www.magicamp.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Mihaela Calinoiu
0722624922
mihaela@magicamp.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

#BCRIncredere


Obiectiv financiar: 24000

Inotatori Swimathon

Magicienii MagicHOME


Obiectiv financiar: 5130

Inotatori Swimathon

Oameni la Apă


Obiectiv financiar: 10000

Inotatori Swimathon

Oradolphins


Obiectiv financiar: 7500