PROIECTE

Mese calde pentru copiii din Ferentari.

Organizație/Grup de inițiativă

Policy Center For Roma and Minorities

Scurtă descriere a proiectului

Copiii din Ferentari au nevoie de sprijin în a face față provocărilor de la școală și din comunitate. Pentru a-i ține implicați în activitățile de la Club în mod constant, acest sprijin trebuie să vină în forme complementare: de la educație remedială, activități de stimulare individuală, terapie psihologică, până la cele mai simple lucruri, cum ar fi asigurarea unei mese pe zi, pentru fiecare dintre ei. De asemenea, asigurarea mesei zilnice reprezintă o piesă de bază a sistemului de sprijin pe care îl construim pentru dezvoltarea copiilor.

Clubul de Educație Alternativă (CEA) este un spațiu sigur și inovator creat pentru copiii aflați în situații de risc care trăiesc în zonele sărace ale cartierului Ferentari. Clubul face parte dintr-un întreg sistem de sprijin pentru comunitate pe care Policy Center for Roma and Minorities îl dezvoltă fără întrerupere din 2010.

În Clubul de Educație Alternativă, accentul este pus pe educația non-verbală, pe artă sau sport, pentru a dezvolta potențialul copiilor romi și ne-romi care provin din familii sărace.

Programul se desfășoară în Școlile Gimnaziale nr. 136 și „Petrache Poenaru”. Peste 200 de copii participă la activități prin care sunt sprijiniți în lupta lor cu marginalizarea, sărăcia și deznădejdea. În ultimii 8 ani, peste 500 de copii cu vârste între 6 și 17 ani au fost sprijiniți să-și descopere potențialul și să reducă decalajul educațional cu care se confruntă.

 

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Fiecare copil petrece în medie 4 ore pe zi, 6 zile pe săptămână la unul dintre cele două Cluburi din cartier. Fac teme și sport, cântă, dansează, pictează, iau lecții de teatru, de fotografie, graffitti sau nutriție. Vrem să ne asigurăm că au parte de hrana necesară și energie pentru a-și duce la capăt, cu succes, activitățile care îi ajută să crească și să-și dezvolte potențialul.

Prin participarea la Swimathon București 2018, ne dorim să completăm fondurile pentru a oferi, în continuare, mâncare caldă și fructe, unui număr de 41 de copii de la Clubul de Educație Alternativă, aflați în situații de risc .
O donație de 693 lei asigură masa unui copil, pentru 6 luni (5.50 lei/zi/copil X 21 zile X 6 luni). Ne dorim să depășim considerabil suma de 28.413 lei (693 lei X 41 de copii) și, astfel, să le oferim copiilor mâncare caldă și fructe, alimentație mult mai potrivită nevoilor lor de creștere.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Orice element care îi încurajează pe copii să vină la Club îi duce cu un pas mai departe de riscurile lor cotidiene: droguri, abandon școlar și violență. Pentru cei peste 200 de copii aflați în situații de risc, participarea la activitățile Cluburilor înseamnă mai multă încredere în sine și mai multă încredere în puterea educației de a le crea un viitor cu oportunități.

Asigurarea mesei zilnice este o piesă de bază a sistemului de sprijin pe care îl construim pentru dezvoltarea lor.

Rezultate:
Asigurarea unei mase calde/zi unui număr de 41 de copii aflați în situații de risc de la Clubul de Educație Alternativă, timp de 6 luni.
41 de copii își îmbunătățesc motivația școlară/educațională.

 

Obiectiv financiar Swimathon

27295 Lei
Fonduri atrase din totalul de 28413 Lei

  • 180
    Donații
  • 151.64 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

28.413 lei

Durata proiectului

6 luni

Website organizație/proiect

https://policycenter.eu/en/

Date de contact (coordonator proiect)

Cristina Pirvu
0744876192
stefaniapirvu@gmail.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

AltFel Crescut


Obiectiv financiar: 10000

Inotatori Swimathon

Bittnet & Sports Academy


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Ferentariswim


Obiectiv financiar: 8000

Inotatori Swimathon

Swim Factory


Obiectiv financiar: 5000