PROIECTE

MS Kids Retreat. Pentru copii cu scleroză multiplă

Organizație/Grup de inițiativă

Asoc. Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative

Scurtă descriere a proiectului

„MS Kids retreat” este un program APAN România, care își propune organizarea unei întâlniri anuale între copiii cu scleroză multiplă din România. Incidența mică a acestei afecțiuni la copii o plasează în rândul bolilor rare, pacienții fiind răspândiți pe întregul teritoriu al țării, ceea ce face necesară cunoașterea între ei pentru a ști că nu sunt singuri.

Copii, părinți și cadre medicale specializate (neurolog copii, psiholog) se adună pentru a afla informații, a face schimb de experiență, a deveni mai optimiști și a lega mai mult decât prietenii.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Primirea diagnosticului de scleroză multiplă și comunicarea lui celor din jur reprezintă un proces dureros atât pentru copii, cât și pentru părinți. De felul în care reacționează părinții și atitudinea lor față de această situație apărută în familie depinde felul în care copiii percep acest diagnostic, reușesc să îl accepte și să-și trăiască pozitiv viața alături de scleroza multiplă.

Modul cum acest diagnostic este comunicat de către medicul neurolog, informațiile furnizate în ceea ce privește înțelegerea bolii și a felului în care poate fi gestionată, suportul psihologic pentru scurtarea perioadei de negare, furie și până la acceptare, sprijinul moral al comunității de SM din România sunt nevoi pe care copiii cu scleroză multiplă și familiile lor le resimt, iar programul „MS Kids retreat” își propune crearea cadrului pentru a facilita acoperirea acestor nevoi.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

45 persoane implicate în program: 20 de copii și adolescenți cu scleroză multiplă, însoțiți de 20 de părinți, 1 medic neurolog, 1 psiholog, 3 pacienți tineri-adulți cu SM.

3-5 zile de informații, schimb de experiență și creare de legături (educare din partea unui neurolog cu experiență în SM la copii, sprijin psihologic din partea unui psiholog cu experiență îndelungată în suport pacienți cu SM, sprijin moral din partea persoanelor cu SM, membri APANRomânia).

Obiectiv financiar Swimathon

32137.14 Lei
Fonduri atrase din totalul de 32000 Lei

  • 239
    Donații
  • 134.47 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

36000 lei

Durata proiectului

3-5 zile, final lună august

Website organizație/proiect

http://www.afectiuni-neurodegenerative.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Cristina Vladau
0722495786
cristina.vladau@afectiuni-neurodegenerative.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Axonii


Obiectiv financiar: 9000

Inotatori Swimathon

Neuronii


Obiectiv financiar: 9000

Inotatori Swimathon

NeuroTransmițătorii


Obiectiv financiar: 9000

Inotatori Swimathon

Pay per brain


Obiectiv financiar: 9000