PROIECTE

Nu Mi-e Frică Să Înot!

Organizație/Grup de inițiativă

Asociaţia Little People România

Scurtă descriere a proiectului

Prin proiectul ,,Nu Mi-e Frică!” dorim să găsim o mână de oameni dedicați care pot înota și pot transforma gestul lor într-un mare ajutor pentru copiii și adolescenții bolnavi de cancer.
Zi de zi, copiii bolnavi de cancer din toate cele 3 centre de oncopediatrie din București, învață prin intermediul unui program standardizat de suport psihosocial desfășurat de specialiști ai Asociației Little People, să spună în fața bolii “Nu Mi-e Frică!”.

Programul urmărește obiective terapeutice specifice și are la bază terapia prin joc cu tematică medicală utilizând arta expresivă cu echipament medical, oferind posibilitatea copiilor și tinerilor internați să învețe într-un mod neintrusiv despre procedurile medicale, să îi familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical, să faciliteze creșterea complianței la tratament, să diminueze anxietatea și stresul față de procedurile medicale și toate celelalte aspecte legate de boală.

Prin implicarea în acest proiect, înotătorii care doresc să facă parte din echipă, vor fi ambasadorii copiilor în cercurile în care ei activează, și vor avea ocazia să sprijine prin fondurile pe care le obțin la susținerea implementării programului de intervenție ,,Nu Mi-e Frică! care îi ajută pe copii să treacă prin procedurile complexe și dureroase, să depășească perioada grea prin care trec, să înțeleagă importanța tratamentului și să identifice pași semnificativi spre vindecare.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Experiența diagnosticării și internării copilului bolnav de cancer presupune o situație neobișnuită și traumatizantă. O pondere semnificativă a pacienților oncopediatrici provin din zone rurale, cu acces limitat la informație și resurse de orice fel. Vrem să venim în întâmpinarea nevoilor pacienților prin oferirea de asistență psihosocială specializată zilnică.

Prin “Nu Mi-e Frică!” urmărim tematici specifice: Spitalizarea, Imaginea corporală și conștiința de sine, Joc cu tematică medicală, Managementul durerii și Un stil de viața sănătos care să explice pe înțelesul micilor pacienți toate schimbările care survin și sunt asociate experienței luptei împotriva cancerului.

Programul este recunoscut de toate cele 13 centre de oncopediatrie din țară ca fiind complementar actului medical. Nici o altă asociație din România nu pune la dispoziția copiilor bolnavi de cancer un astfel de program standardizat, recunoscut și apreciat.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Aproximativ 781 de pacienţi vor avea intervenții specializate şi adaptate nevoilor identificate în cele 3 centre oncopediatrice din București.

Realizarea de 639 activități terapeutice (intervenții psihosociale specifice) în cele 3 centre oncopediatrice din București.

50 de voluntari vor face traininguri de pregătire de specialitate pentru a pune în practică activități terapeutice.

Obiectiv financiar Swimathon

63088.8 Lei
Fonduri atrase din totalul de 54905 Lei

  • 350
    Donații
  • 180.25 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

230.000 lei

Durata proiectului

1 an

Website organizație/proiect

http://www.thelittlepeople.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Alexandra Mimi Petrișor
0746890583
mimi.alexandra91@gmail.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Curaj cu Mesaj


Obiectiv financiar: 5830

Inotatori Swimathon

Curaj fara Machiaj


Obiectiv financiar: 18330

Inotatori Swimathon

Curaj în Echipaj


Obiectiv financiar: 14470

Inotatori Swimathon

NAVIZAURII


Obiectiv financiar: 10180

Inotatori Swimathon

Navizaurii II


Obiectiv financiar: 6095