PROIECTE

Prevenirea separării copilului de familie

Organizație/Grup de inițiativă

Hope and Homes for Children Romania

Scurtă descriere a proiectului

39% din copiii României trăiesc în condiții de sărăcie; nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, în unele zile, nu au ce mânca. De aceea, de multe ori, părinții aleg să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde vor primi mâncare. Dar vor fi privați de afecțiune.

Hope and Homes for Children crede că, în interesul copilului, familia este prioritară. De aceea, sprijină menținerea copiilor alături de părinții lor, printr-o abordare diversificată a asistenței oferite. Fiecare plan de acțiune este personalizat, fiecare decizie este luată de specialiști ținând cont de criterii și indicatori individuali. Fundația a lucrat cu peste 4.000 de familii din 22 de județe și din București. A ajutat, în mod direct și indirect, prin parteneriatele cu partenerii autorități, 28.436 de copii să rămână alături de familiile lor.

Programul de prevenire a separării copilului de familie, început în anul 2001, este complementar și esențial pentru programul de închidere a instituțiilor de tip vechi deoarece, pe măsură ce copiii sunt scoși din orfelinate, este important ca alți copii să nu le ia locul.

Hope and Homes for Children este o fundație globală, fondată în Marea Britanie în anul 1994. Astăzi, Hope and Homes for Children derulează programe pentru reformarea sistemelor instituționalizate de îngrijire a copilului și pentru prevenirea abandonului în 30 de țări din Europa, Africa și America de Sud, prin birourile proprii sau prin organizații partenere.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Ne propunem să susținem o mamă cu patru copii să rămână împreună. Cei patru copii ai Violetei au vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Toți locuiesc, în județul Prahova, într-o cameră de șase metri pătrați, în condiții precare, în curte cu alți membri ai familiei Violetei unde, din păcate, nu au niciun drept legal de a locui și de unde ar putea fi evacuați oricând. Mama are un ajutor social de 550 de lei pe lună, bani insuficienți pentru a asigura chiar și hrana în unele zile. Astfel, copiii ajung să cerșească uneori în trenuri. Violeta este învinsă de viață, dar își dorește o schimbare. Recent copiii au fost înscriși la un after school unde merg zilnic pentru o masă caldă după școală și unde își fac temele, participă la activități, iar cel mic merge la logoped. Mama dorește cu orice preț să își păstreze copiii alături, care sunt foarte atașați de ea, și vrea să le ofere un altfel de viitor, dar, fără ajutor, nu poate să depășească situația actuală. 
Din cauza condițiilor în care trăiesc copiii, Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Prahova a cerut măsura plasării în asistență maternală.

Fondurile adunate la Swimathon București 2018 ar ajuta-o pe mamă să plătească chiria pentru o locuință adecvată pe o perioadă limitată de timp și pentru o tranziție mai ușoară către o nouă viață. Noua locuință i-ar ajuta totodată, pe copii să frecventeze școala regulat, să aibă destul spațiu acasă pentru a-și face temele și să aibă o mai mare stabilitate pentru a-și continua studiile. Hope and Homes for Children o va susține pe Violeta să își găsească un loc de muncă și să îmbunătățească condițiile de trai ale copiilor, astfel creându-se condițiile obligatorii pentru menținerea copiilor în familie și evitându-se instituționalizarea lor și separarea de mamă.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Toți cei patru copii merg la școală.
Familia îndeplinește condițiile obligatorii pentru menținerea copiilor în familie nemaifiind necesară instituționalizarea copiilor.

Obiectiv financiar Swimathon

20470 Lei
Fonduri atrase din totalul de 22000 Lei

  • 120
    Donații
  • 170.58 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

22.000 lei

Durata proiectului

1 an

Website organizație/proiect

https://www.hopeandhomes.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Gabriela Ciripiala
0727599507
gabriela@hopeandhomes.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Gabi & Beto


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Hope One


Obiectiv financiar: 7000

Inotatori Swimathon

Team Hope


Obiectiv financiar: 10000