PROIECTE

Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația Vodafone România; Asociația Inima Copiilor, Asociația Dăruiește Aripi

Scurtă descriere a proiectului

Fundația Vodafone România finanțează proiectul de reconstrucție și modernizarea secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, derulat în parteneriat cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Noua secție va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de până la 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină care va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

1.000 de copii născuți cu probleme medicale grave sau prematur sunt tratați anual în Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța. Odată ajunși aici, se întorc în timp, în 1968, anul construirii spitalului, pentru că, de atunci, secția nu a mai fost renovată. La spitalul din Constanța sunt internați copii din regiunea de sud-est a țării: județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași. Recent, spitalele din Tulcea și Medgidia au anunțat închiderea secțiilor de pediatrie și neonatologie și transferul tuturor copiilor cu afecțiuni medicale la spitalul din Constanța. Cele opt paturi de terapie intensivă nou-născuți ale vechii secții găzduiau în medie 20 de copii, fiind evident insuficiente pentru o secție care trebuie să ofere îngrijiri de înaltă specializare unui număr atât de mare de pacienți în situație critică.
Spațiile existente erau improprii, cu incubatoare înghesuite pe holuri și în sala de nașteri, cu aparatură depășită. Echipamentele medicale erau puține, vechi și uzate, climatizarea rudimentară, condițiile de sterilitate nu permiteau tratarea în siguranță a pacienților. Echipa medicală făcea eforturi uriașe să îngrijească acest număr mare de pacienți și să preia urgențele. Din păcate, 50 dintre copiii internați aici în 2014 au murit înainte de a împlini o lună. Un indicator îngrijorător și relevant este mortalitatea infantilă în regiunea de sud-est a țării, cifra depășește 10‰ situându-se peste media din România și fiind de 3 ori mai mare decât media europeană.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Noua secție va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de până la 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Obiectiv financiar Swimathon

113589.5 Lei
Fonduri atrase din totalul de 90000 Lei

  • 663
    Donații
  • 171.33 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

1.500.000 de euro

Durata proiectului

30 luni

Website organizație/proiect

http://www.nounascuticonstanta.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Georgiana Iliescu
0723716431
georgiana.iliescu@vodafone.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Dăruiește Aripi


Obiectiv financiar: 35000

Inotatori Swimathon

Dăruiește Aripi 2


Obiectiv financiar: 30000

Inotatori Swimathon

Inima Copiilor pentru Constanța


Obiectiv financiar: 10000

Inotatori Swimathon

RED 1


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

RED 2


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

RED 3


Obiectiv financiar: 5000