PROIECTE

SENSart

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația Sense Internațional România

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul SENSart se adresează copiilor cu surdocecitate (probleme combinate de văz și auz), astfel încât aceștia să se dezvolte prin artă, printr-o serie de ateliere pentru 90 de copii din 9 școli speciale din București și din țară, marcând în mod special două evenimente: Ziua Internațională Helen Keller (27 iunie) și Ziua Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie).

Atelierele de terapie prin artă pornesc de la o temă și includ picturi, modelaj, sculptură, colaje, rame decorative, prin folosirea materialelor reciclabile. Copiii se vor exprima prin artă, vor dezvolta abilitățile de comunicare, relaționare cu colegii și profesorii, imaginația. De asemenea, ele sunt un prilej pentru a povesti oamenilor ce este surdocecitatea.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Dezvoltăm în rândul copiilor cu surdocecitate abilități de comunicare, încredere și stimă de sine, lucru în echipă, prin intermediul unor activități creative, bazate pe joc. Pentru că surdocecitatea este o deficiență gravă ce implică dificultăți majore de comunicare, exprimarea prin artă este un mod extrem de benefic de a dezvolta abilități de relaționare și comunicare.

La auzirea cuvântului surdocecitate, mulți cred că vorbim despre oameni care nu văd și nu aud deloc. Într-adevăr, există și astfel de cazuri, însă ele sunt rare. Cele mai multe persoane cu surdocecitate prezintă o combinație de deficiențe de văz și auz, cu diferite grade de manifestare.

Prin artă, copiii pot dezvolta și învăța mai ușor să interacționeze cu ceilalți, creând legături de prietenie cu alți copii într-un mediu mai puțin formal, crescându-le și stima de sine. Totodată, ei vor avea ocazia să se exprime prin artă în legătură cu diverse dificultăți greu de exprimat prin cuvinte, legate de modul în care interacționează cu ceilalți, cum comunică, cum simt ei viața având anumite limitări funcționale specifice deficienței senzoriale pe care o au.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

90 de copii cu surdocecitate/DSM din 9 școli/grădinițe speciale din București și din țară implicați în ateliere de terapie prin artă cu ocazia Zilei Helen Keller – Iunie 2018;

90 de copii cu surdocecitate/DSM din 9 școli/grădinițe speciale din București și din țară implicați în ateliere de terapie prin artă cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități – Decembrie 2018;

18 profesori din cele 9 școli implicați în organizarea atelierelor;

Asigurarea materialelor necesare pentru desfășurarea atelierelor de terapie prin artă pentru cei 90 de copii cu surdocecitate/DSM.

 

Obiectiv financiar Swimathon

15792 Lei
Fonduri atrase din totalul de 25000 Lei

  • 97
    Donații
  • 162.80 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

25.000 lei

Durata proiectului

Aprilie – Decembrie 2018

Website organizație/proiect

https://surdocecitate.ro/ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Andreea Toia
0758437788
andreea.toia@senseint.org.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

5senses


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Fantastic 5


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Genpact1 with Sense


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Genpact2 with Sense


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

SenseSwim


Obiectiv financiar: 5000