The Entrepreneurship Academy
Organizație/Grup de inițiativă
Fundația Entreprenation
Scurtă descriere a proiectului
The Entrepreneurship Academy, FACULTATE DE REALITATE, este prima facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei, cu o durată de patru ani, un program de licență internațională în business administration in entrepreneurship, emisă de Guvernul Olandei. Principiul de invatare este guided self organised learning.
Proiectul educațional a pornit de la nevoia de a avea antreprenori români educați în țară, chiar de antreprenori și experți români, pornit de la un grup de lideri în zona de business, printre care Cosmin Alexandru, Sergiu Neguț, Adrian Stanciu, și trei organizații care, de ani de zile, schimbă educația din România: Grupul Educativa, Universitatea Alternativă și Maastricht School of Management România. Facultatea este creată după un model educațional olandez, care pune accent pe învățare în echipe mari, pe învățare directă de la profesioniști din domeniul de business, în mod practic, (și abia apoi teoretică) și pe crearea unui business propriu din care studenții să învete, dar să și învețe și să aibă impact real – cu succesul, provocările și greșelile cu care vine la pachet.
The Entrepreneurship Academy a început în toamna anului 2016, iar după un an jumatate universitar are un număr de 52 de studenti de anul I și anul II, cu prima promoție de 15 studenți viitori antreprenori, iar din toamna 2018, vom avea alți 50 de studenți noi. Așa că ne vom dubla potențialul de studenți-antreprenori.
Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul
Ca să poată să urmeze programul de studii internaționale de business administration și să devină antreprenori prin învățare experimențială, studenții noștri plătesc o taxă anuală de 7.200 euro.
Iar profilul studentului care este admis la Facultatea de Realitate arată așa: vine de la cele mai bune licee din țară, este absolvent de studii reale, iar 40% din ei vin din București, restul din orașe precum Brăila, Bacău, Constanța, Galați, Buzău, Brașov.
Peste 70% din ei au părinți care nu-și permit nici jumătate din taxa anuală așa încât parte din ei se gândesc mereu la alte metode de auto-finanțare: fie prin sponsorizări de la firme locale, fie prin aplicare la burse.
Anul trecut, la Swimathon București, am reușit să-i susținem pe Smaranda, Andreea și Cosmin, trei studenți care să-și acopere jumătate din taxa de studii, iar anul acesta vrem să le oferim și altor viitori studenți sprijinul de a-și face campanii de strângere de fonduri. În pus, vor avea sprijinul colegilor lor de anul trecut, care au deja aceasta experiență și cu care vor face echipă de fundraiseri-înotători.
Rezultate dorite în urma implementării proiectului
2 studenți noi, deja recrutați de noi, care vor începe studiile în septembrie 2018 care să-și acopere din această campanie fiecare câte 1.000 euro din taxa anuală.
Să formăm o comunitate de studenți antreprenori care să se sprijine reciproc atunci când strâng bani.
Awarness în social media despre campania de strângere de fonduri.
Obiectiv financiar Swimathon
18297.2 Lei
Fonduri atrase din totalul de 15000 Lei
-
63
Donații -
290.43 Lei
Donația medie
Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului
18.000 lei
Durata proiectului
aprilie-septembrie 2018
Website organizație/proiect
https://www.entrepreneurship-academy.ro
Date de contact (coordonator proiect)
Delia Grigoroiu
0749951753
delia.grigoroiu@entreprenation.ro
Echipe de înotători - fundraiseri

